Gość Marek Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Szanowny Panie, Przed paroma laty mialem operacje zylakow powrozka nasiennego na lewym jadrze, w zwiazku z czym jestem mozna powiedziec lekko przewrazliwiony jesli chodzi o te okolice. Od czasu do czasu odczuwam trudne do zlokalizowania lekkie pobolewanie lub dyskomfort w tym obszarze, co powoduje ze dosyc czesto wykonuje badanie palpatacyjne jadra, najarza i powrozka nasiennego. Ostatnio przez ostatnie 2 miesiace dosyc intensywnie *badalem* swoje najadrze, nieraz sciskajac je dosyc mocno. Nie powiedzialbym zeby mnie ono jakos szczegolnie bolalo, jak mowilem lekki dyskomfort ktory czasem odczuwam w tej okolicy jest trudny do zlokalizowania. Moje pytanie jest zatem czy mozna uszkodzic najadrze przez czeste sciskanie podczs samobadania, napedzilem sobie ostatnio nieco strachu przez rozne podejrzenia. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Raczej nie powinno dojść w czasie samobadania do uszkodzenia najądrzy. Tylko duży uraz mógłby to spowodować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Dzieki Stapler, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi