Gość Marta Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 W tomografii komputerowej wyszło mi wzmożenie cieniowania tkanki tłuszczowej w okolicy korzenia krezki oraz pojedyncze nie charakterystyczne węzły chłonne krezkowe w tym obszarze do 8 mm- wyraz ograniczonego stanu zapalnego? Lub obrzęku? Nadmieniam że jestem po Tu ovarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Taki opis TK jamy brzusznej może oznaczać np. stan zapalny jelit z odczynem w zakresie krezki tego jelita. Węzły chłonne wielkościowo są w zakresie normy (do 10 mm). Brak cech rozprzestrzeniania się jakiejś choroby nowotworowej, typu rozrostowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedz, proszę mi jeszcze powiedzieć*usunięty jajnik [zawierający kom.nowotworowe]był min.sklejony z jelitami,czy taki wynik TK może mieć z tym związek czy powinnam wykonac dalsze badania,jakie leczenie podjąc jezeli przemawia to za st.zapalnym w zakresie krezki tego jelita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi