Gość Sylwia Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Od wielu lat mam sporadycznie kłujące bóle wyrostka o róznym nasileniu. Ginekolog podczas badania stwierdził, że mam zrosty na wyrostku (przyczyn tych zrostów nie znam). Podczas porodu naturalnego i mimo trzykrotnego podania znieczulenia zewnątrzoponowego odczuwałam bardzo silny ból wyrostka (co według mnie mogło przyczynić się do komplikacji, które wystąpiły podczas porodu). Planuję kolejną ciążę ale boję się ponownego porodu. Czy są to wystarczające wskazania do operacji wycięcia wyrostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 To niestety nie są wskazania do wycięcia wyrostka,takim wskazaniem jest tylko ostry stan zapalny.Nie wiem jakim cudem ginekolog stwierdził zrosty na wyrostku:-)Jeżeli ginekologicznie wszystko jest w porządku i nie ma stanów zapalnych przydatków czy torbieli jajnika,może warto udać się do gastroenterologa.Ja mam takie bóle w okolicy wyrostka od prawie roku i podejrzenie choroby Crohna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi