Gość majjke Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Witam :) Mam na imię Michał i mam 20 lat . Od ok.3-4 miesięcy borykam się z dziwnymi dolegliwościami brzucha , a dokładnie miewam kłucia pod prawym podżebrzem , a niekiedy w innych partiach brzucha jak w dole po lewej stronie . Dodam że jestem osobą strasznie nerwową szybko się stresuje. Ostatnimi czasy moją uwagę zwrócił wygląd stolca jest on papkowaty , czasem płynny , załatwiam się z rana po przebudzeniu , wtedy to odczuwam straszne parcie na stolec , w kale nieraz zauważałem śladowe ilości śluzu oraz resztki niestrawionego pokarmu głównie warzyw. W przeciągu 2 miesięcy miałem robione USG j.brzusznej które wyszło dobrze , Pani która robiła badanie powiedziała że nic niepokojącego na jelitach nie ma , oraz 2x badanie przedmiotowe nie wykazało odchyleń (stwierdzono ibs). Ostatnio zdarzyło mi się podczas podcierania zauważyć świeżą krew ze śluzem na papierze po wydaleniu , trochę jej było na papierze nie była to kropla (bardzo mnie to zaniepokoiło ) wiec zgłosiłem się do lekarza rodzinnego który wypisał mi skierowanie do szpitala z podejrzeniem żylaków. Do szpitala się zgłosiłem zrobiono mi morfologie krwi i badanie per-rectrum . Morfologia wyszła dobrze i badanie per-rectrum niczego nie wykazało nawet żylaków , po czym tego samego dnia oddelegowano mnie do domu i powiedziano że jakby się to powtórzyło żeby pójść na kolonoskopie. Oto cześć moich wyników :wbc-9,36 norma od 4,8 do 10,8 . RBC 5,6 norma 4,5-6,1 . HGB 15,6g/dl norma 14,0-18,0 . HCT 45,4% norma 40,0-54,0 . PLT-280 norma 130-400 . CRP 0,830mg/l norma 0,000-5,000 . mocznik w sur.21.20mg/dl norma 19,26-49,22, kreatynina-0,8 noram 0,7-1,3 . Dodam że niespełna 3 miesiące temu miałem badania krwi i nie które pozycje spadły np: HGB z 16,1 do 15,6 , HCT z 48 do 45 . mocznik z 31,60 do 21,20 , kreatynina z 1,0 do 0,8 . Dodam ze mam podwyższony cholesterol-250 ostatnio schudłem o ok. 2-3 kilogramy w ciągu 4 miesięcy nie wiem czy to skutek tego że się więcej ruszam czy tego ze coś złego się ze mną dzieje */ Co to mogą oznaczać te objawy i wyniki krwi Strasznie panikuje że mam raka jelit:( (chociaż na ta chorobę jestem raczej za młody i nie było przypadków tej choroby w mojej rodzinie) nigdy wcześniej nie miałem kłopotów z brzuchem , proszę o odpowiedz co to może być i jakie badania porobić z góry Serdecznie Dziekuje i przepraszam za chaos w moim opisie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Nie ma rady, ale musisz poddać się badaniu kolonoskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marzena Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 sluchaj to mogą byc wrzody ... moja mama ma takie same objawy... lec do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi