Gość Aneta Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Mam pytanie, ostatnio zauwazyłam u siebie czarny kał. Popędziła bym do lekarza, gdyby nie to, że zażywam tabletki na anemię i wiem , że może wystąpić po żelazie. Jednak tabletki zażywam od 2 tygodni a kał występuje od 3 dni. Występują też u mnie silne bóle brzucha, zaznaczam , że nie podbrzusza, raczej wyżej. Prosze o poradę, powinnam się zgłosić do lekarza, czy może jest to reakcja na żelazo? Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania czy jest to reakcja na przyjmowane żelazo (raczej powinna taka reakcja wystąpić od razu w czasie zażywania preparatów żelaza) czy też są to objawy krwawienia z górnego odcinka przewodu pokarmowego. Skoro czarny stolec związany jest z silnymi bólami brzucha może to wskazywać jednak na krwawienie. Radzę w tej sprawie pilnie udać się na konsulatcję do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi