Gość Karol Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Od 3 lat doskwiera mi bardzo nieprzyjemne, praktycznie ciągłe uczucie nudności. Miałem robione USG jamy brzusznej, gastroskopię, badania moczu i krwi. W gastroskopii wyszła przepuklina rozworu przełykowego ale dwóch gastrologów stwierdziło, że nie może być ona przyczyną moich dolegliwości bo przekrwienie przełyku jest nieznaczne. Ból podbrzusza występował u mnie co prawda przez jakis okres ale od pół roku się nie powtórzył. Czy powinienem więc wykonać jeszcze jakies badania by poznać przyczynę moich dolegliwości? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Aby określić stopień zaawansowania przepukliny rozworu przełykowego i czy nie należy tej przepukliny zoperować trzeba by jeszcze wykonać manometrię i/lub też pehametrię. O tym jednak powinien zadecydować gastroenterolog prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi