Gość Aga Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam Mam 34 lata ostatnio stwierdzono u mnie guza piersi, wykonałam biopsję , a oto rozpoznaie histopatologiczne:W drobnych oligobioptatach miąższu sutka stwierdza sie cechy włóknienia oraz pojedyncze ognisko metaplazji apokrynowej.Robiłam markery nowotworowe dot.sutka i wyszły dobrze. Wybieram się jeszcze do specjalisty ale trochę się boję . Bardzo proszę o jakąś wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Guzek najlepiej wyciąć w całości i poddać badaniu histopatologicznemu wtedy będzie się miało 100% pewność co to jest. Wynik biopsji cienkoigłowej jest niejednoznaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka13109 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Moja siostra ma zaledwie 18 lat a przed nowym rokiem wyczula w prawej piersi jakis guzek byl wielkosci duzego paznokcia u reki... Jednak jakos w styczniu wyczula ze guzek rosnie byl juz w wielkosci pileczki od pinponga... lekarz na usg zobaczyl ze na lewej piersi tkze ma guzka...Po biopsji stwierdzil ze to wlokniaki...dzisiaj miala usuwany guz z prawej pierski w wielkosci 47,11 mm jednak dzisaiaj zaczelam sie bardzo bac o siostre poniewaz lekarz powiedzial ze *MIEJMY NADZIEJE ZE BEDZIE DOBRZE* A na badaniu jest nazwa choroby pod wielkim znakiem zapytania:( Czy to moze byc nowotwór?? prosze mi dac odp na gg 310083 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi