Gość Marek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam. Może odrazu zacznę od opisu sytuacji. W listopadzie 2010 miałem upadek na schodzach (zima zaskoczyła nie tylko drogowców) Upadłem na nadgarstek i od tamtego cvzasu towarzyszy mi bół z nim związany, np przy robieniu pampek. Robione było prześwietlenie nadgarstka, które nic nie wykazało. Następnie w poradni chirurgii ręklu w Gdańsku kazano mi zrobić USG nadgarstka. Już zrobione. Przepisze opis poniżej i prosze o ewentualną interpretację, bo narazie na konsultacje wyników nie mam czasu(ale zamierzam się wybrać) *Niewielki wysiek w stawie promieniowo-nadgarstkowym i śródnadgarstkowym, nie równy zarys k. księżycowatej. Cechy uszkodzenia więzadła pomiędzy k. księżycowatą, a łódeczkowatą, w badaniu dynamicznym cechy niestabilności w tym stawie. Drobne zwapnienie od strony zarysu k. łódeczkowatej. Cech wysieku w pochewkach prostowników i zginaczy nie widać. Nerw pośrodkowy na poziomie nadgarstka zmian nie wykazuje. Serdecznie poproszę o interpretację. Czy te wymiki mieszczą się w normie statystycznego polaka. Mam 25 lat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Witam jestem z Gdańska i mam ten sam problem, daj znac czy udało ci sie cos dowiedzieć więcej nt tego schorzenia i jak wygląda leczenie. dokładnie to samo wykazało mi badanie USG. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi