Gość Ryszard Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Witam od siedmiu lat odczuwam ból w lewym boku robiłem różne badania i w zasadzie wszystko jest ok.Po każdym posiłku odczuwam ból, ostatnio zrobiłem sobie rezonans magnetyczny i wyszło mi że:trzustka o budowie zrazikowej z cechami stłuszczenia.Proszę o informację na temat tej choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Stłuszczenie trzustki polega na odkładaniu się dużej ilości tkanki tłuszczowej w miąższu trzustki co może powodować zaburzenie jej funkcjonowania. Taki stan może przejawiać się cechami niewydolności trzustki jak w przewlekłym stanie zapalnym trzustki. Patrz strona: http://www.labtestsonline.pl/condition/Condition_PancreaticInsufficiency.html Z reguły takie stłuszczenie najczęściej przebiega łagodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryszard Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Jaką muszę trzymać dietę i jakie leki najlepiej stosować czy można to wyleczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi