Gość Katarzyna Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam trzy miesiące temu złamałam paliczek bliższy palca IV po próbie nastawienia i kontrolnego zdjęcia RTG okazało się ze nastąpiło przesunięcie kość. Po dwóch tygodniach od złamania zostały założone śruby korowe(które nadal pozostają w kości). szyna została zdjęta po1,5 miesiąca. natychmiast rozpoczęłam rehabilitacje po 3 tygodniach codziennych ćwiczeń, poszerzył się zakres ruchu jednak palec nadal jest w pozycji spoczynkowej tzn zgięty pod kątem 130stopni. Mogę jedynie wyprostować palec za pomocą drugiej ręki nie mam możliwości wyprostowania za pomocą własnych mięśni. Czym to jest spowodowane, i jakie kroki mam podjąć aby pomóc sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Niestety, ale w takiej sytuacji tylko odpowiednia i długotrwała rehabilitacja może przynieść pozytywny efekt. Być może na skutek tak długotrwałego usztywnienia palca doszło do zaburzeń jego ruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi