Gość jakub Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Dziendobry.Panie Doktorze kilka lat temu badanie endoskopowe stwierdzilo u mnie przepukline zoladkowa.W obecnej chfili od ponad tygodnia mam bole w gornej czesci zoladka,raz w okolicy serca,czasami tak jakby trzustka.Sa to bole naprzemienne.Prosze mi pomuc,co to jest?czy ma to zwiazek z przepuklina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Właśnie takie objawy jak Pan opisuje mogą być spowodowane właśnie z występowaniem przepukliny rozworu przełykowego. Radzę wykonać kontrolną gastroskopię. W razie dużej przepukliny rozworu przełykowego do rozważenia leczenie operacyjne. O wszystkim jednak musi zadecydować lekarz prowadzący po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi