Gość Patryk Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam! Ćwiczę boks tajski i jestem narażony na wiele rodzajów kontuzji, jednak jakiś czas temu zaczęłem mieć problemy z paluchami u obu stóp* a mianowicie podczas wykonywania kopnięć różnego rodzaju, przy ich złym wykonaniu duże palce u stopy *nagięły się* jeden do góry a kilka dni później drugi w przeciwną stronę. Po urazie występuje straszny bół przy złączeniu 2 paliczka palucha z I kośćią śródstopia. Czy możliwe jest, że palce są wybite, czy też mogło dojśc do złamania? Przy 1-2 dniowej przerwie palce praktycznie przestają boleć ale po kolejnych mocniejszych wygięciach ból powraca. Nie ma żadnej opuchlizny ani jakichkolwiek innych objawów, pozostaje tylko bół w opisanym miejscu. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Raczej nie doszło do złamania palców, ale być może do ich niewielkiego podwichnięcia. Bez bezpośredniego badania i być może RTG trudno mi określić. Trzeba by w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi