Gość Aleksandra Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam serdecznie, Właśnie odebrałam wyniki z prób wątrobowych. Oto one: Aspat 50 U/l (norma 10-50) Alat 76 U/l (norma 5-41) Bilirubina całkowita 0,8 mg/dl (norma 0,2-1,2) GGTP 138,4 U/l (norma 5-36) Morfologia w porządku (lekko zaniżone RBC, a podwyższone nieznacznie MCV i MCH). Sód, potas, chlorki w normie. Wiek: 27, kobieta, piję alkohol jak każdy, najczęściej jest to piwo. Mam nadwagę, siedzący tryb pracy. Obecniej mniej, kiedyś więcej. Wątroba genetycznie może być słabsza, moja mama zmarła na marskość wątroby, alkohol piła, ale nie nadużywała. Bardzo proszę o opinię, czy jest to stan już bardzo poważny, czy jeszcze nie. Czy jest to już marskość? Stan ogólny - czuję się dobrze. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi