Gość Andi Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam, miesiąc temu poddałem się zabiegowi obrzezania z usunięciem wędzidełka (powód - zbyt krótkie wędzidełko). Poprosiłem przed zabiegiem chirurga o obrzezanie typu high&tight. Lekarz powiedział, że nie ma problemu. Zauważyłem jednak, że podczas całkowitego zwisu skóra na penisie nie jest naprężona - pod żołędzią tworzy się dość duża zmarszczka i swobodnie mogę poruszać skórą penisa podczas zwisu. We wzwodzie natomiast skóra na penisie jest naprężona (nie mogę nią poruszać wzdłuż penisa - przy próbie ciągnie się skóra z moszny i brzucha). W internecie widziałem zdjęcia penisów, które wydawać by się mogło, że nawet w spoczynku mają skórę napiętą. Chciałbym Pana poprosić o określenie (na podstawie powyższego opisu), jaki typ zabiegu obrzezania został zastosowany w moim przypadku (może istnieją jakieś reguły przy określaniu typu zabiegu). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi