Gość Binka Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Bardzo proszę o jakąś wskazówkę dotyczącą moich wyników prób wątrobowych,które zrobiłam kontrolnie,ponieważ zażywam doustne środki antykoncepcyjne.Nadmienię,że morfologia krwi -wszystkie wyniki są w normie,oprucz GGTP również ALAT,ASAT i bilirubina są w normie-tylko GGTP jest 46U/L przy normie 9-35.Nigdy dotąd takich wyników nie miałam.Mam 38 lat i alkoholu nie piję wogóle,nawet okazjonalnie.Staram zdrowo sie odżywiać i prowadzić zdrowy tryb życia.Na co może wskazywać taki wynik GGTP i tylko on jest podwyższony-wszystko inne jest w normie.Powtarzałam badanie trzy razy-za każdym razem tak wychodzi więc o pomyłce nie może być mowy.Pozdrawiam i proszę o jakąś wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Takie podwyższenie poziomu GGTP jest bardzo niewielkie i raczej nie budzi podejrzeń uszkodzenia wątroby (niewielkie odchylenia laboratoryjne w zakresie błędu pomiarowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi