Gość Bogusław Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam Pana. Mam 52 lata i nigdy nie miałem wcześniej problemu ze stawami ,natomiast kilkanaście lat temu miałem operację na żylaki lewej nogi od pachwiny po kostkę.Od pewnego czasu odczuwam mocne, ale krótko trwałe ukłucie w tej nodze w górnej części prawej strony kolana,tak jakby z miejsca z skąd zaczyna się mięsień czworo głowy i boczna(górna) strona rzepki,ale tylko w czasie gdy chcę np. usiąść lub klęknąć na kolanach i skręcam przy tym staw.Ból momentalnie ustaje ,ale po tym czuję jak by gorąco w tym miejscu przez długi czas.Nie odczuwam bólu przy innych ruchach ,zgięciach kolana w płaszczyźnie prostej,ani przy wchodzeniu czy schodzeniu po schodach. Jeżeli mógłby Pan Doktorze wywnioskować jaka to dolegliwość z mojego opisu i czy istnieje jakaś pomoc,byłbym naprawdę wdzięczny. Z wyrazami szacunku BM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Trudno mi określić co jest powodem tych dolegliwości bez bezpośredniego badania. Być może powodem są zmiany zwyrodnieniowe w zakresie samego stawu kolanowego. Trzeba w tej sprawie na pewno skonsultować się z ortopedą. Być może konieczne okaże się celem pogłębienia diagnostyki wykonanie RTG stawu kolanowego jak i być może USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi