Gość koks Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam. mam 13lat i we wzwodzie moj napletek nie zchodzi aumatycznie. MAM stulejke ale nie ide do lekarza (dopiero w wieku 18lat) da sie to jakos naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Jeśli masz stulejkę poinformuj o tym rodziców i udaj się z tym problemem do chirurga dziecięcego. On rozważy czy jeszcze ten stan można leczyć zachowawczo czy trzeba już leczyć zabiegowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olek Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 jesli napletek nie zsuwa sie automatycznie to wcale nie musi oznaczac ze masz stulejkę. W wielu przypadkach napletek we wzwodzie trzeba zsuwac ręcznie i jesli schodzi bez żadnego problemu to wszystko jest ok. Stulejka oznacza stan w którym nie można w ogóle zsunać napletka( albo schodzi z trudem ) z żołedzi we wzwodzie i spoczynku lub tylko we wzwodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Słuchaj kup sobie jakas oliwke czy cos i sproboj naciagnac ja tak miałem i teraz mam w 100% wszystko zdrowe i tak jak ma byc tylko stopniowo i wszystko bedzie okey :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi