Gość Andi Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam, mam 26 lat, zauważyłem u siebie dość duże najądrza (w przybliżeniu lewe i prawe są tej samej wielkości - około połowy objętości jądra). Zauważyłem również, że nie przylegają one ściśle do jąder, znajdują się nieco nad jądrami, kiedy leżę i moszna się *rozleje* po ciele. Czy dość znaczne powiększenie najądrzy może być spowodowane zaprzestaniem masturbacji i gromadzeniem się tam plemników (przeszedłem zabieg obrzezania)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Raczej nie powinno powiększenie najądrzy być efektem braku ejakulacji. opisu wynika, że najądrza są znacznej wielkości i jakoś nietypowo położone. Radziłbym w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z urologiem, który oceni czy wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi