Gość Marzena Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam. Jestem po operacji bariatrycznej ( resekcja mankietowa żołądka ) schudłam przez dwa lata 58 kg. Po tej operacji miałam komplikacje ( czyraki i guzy zapalne tkanek miękkich ) do tej pory mam kłopoty aby mi się zabliźniła rana . Gdy nowy naskórek narośnie i rana mi się zabliźni to po jakimś czasie mi ten naskórek pęka. Mam pytanie czy powodem tego może być fałd skórny , który mam po schudnięciu ? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Tak może powodem być fałd skórny, ale radziłbym jeszcze wykonać posiew z otwierających się ran, gdyż może okazać się, że powodem są bytujące tam bakterie (np. typu gronkowca). O tym musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość babsi Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 moze pomoglby tobie krzem organiczny. albo masc propolisowa. zycze zdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi