Gość ewelina Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Witam!Mam pytanie odebrałam właśnie wyniki badań i niepokoi mnie obecność białka we krwi,a mianowicie 42,5 mg/dl.Poza tym występują [d liczne bakterie],[nieliczne pasma śluzu],[nieliczne kryształy szczawianu wapnia],leukocyty i erytrocyty 3-5],[nieliczne nabłonki płaskie].Do tego OB-5,RF-10 IU/ml,CRP-1,70 mg/l.Niepokoi mnie również wynik RDW-SD-47,0 nie wiem co on oznacza,a na karcie z wynikami jest zaznaczony czerwonym markerem.Jeśli to możliwe serdecznie proszę o pomoc oraz odpowiedź.Pozdrawiam serdecznie Ewelina Romańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Co do skrótu RDW patrz strona: http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/rdw---morfologia/30653/1/ Leukocyty i erytrocyty w moczu są jeszcze w zakresie normy. A co do białka czy chodzi o białko całkowite we krwi (jakoś jednostki co do tego nie pasują) czy białko w moczu??? Proszę o przedstawienie zakresu norm ponieważ każde laboratorium może mieć inne normy (zależy od warunków laboratoryjnych oraz aparatury). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelina Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam!Chodzi mi o białko w moczu,przez pomyłkę napisałam,że we krwi.Na wyniku mam napisane:Mocz-białko test weryfikacji mg/dl 42,5 mg/dl.Jeśli chodzi o RF-10 IU/ml *14,0.CRP-1,70 mg/I.Dodam tylko,że *urodziłam* już 3 kamienie 2 lata temu,a w chwili obecnej odczuwam niewielki ból z tyłu pleców promieniujący w stronę brzucha,nie mam problemów z oddawaniem moczu.Natomiast zauważyłam,że mam od pewnego czasu opuchnięte łydki.Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi