Gość Adame Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Panie doktorze, zrobiłem sobie badania testosteronu ponieważ często mam wahania nastrojów, popadam łatwo w depresje, wyglądam ciągle na *gimnazjaliste*, nie mam zarostu a to juz 25 lat na karku. jesli chodzi o tycie, to rosnie mi brzuch, robią sie boczki itd górna część ciała jak u kobiety. więc jesli chodzi o wynik to jest taki, 11pg/ml, na norme od 9-42. stąd pytanie jeszcze, czy moge na własną rękę zrobić sobie badanie kortyzolu prosząc o nie w laboratorium? czy to musi byc jakies specjalne badanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Właśnie radziłbym wykonanie poziomu kortyzolu (podejrzenie zespołu Cushinga). Odpłatnie może Pan takie badanie wykonać w laboratorium na własną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi