Gość Dawid Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Tydzień temu skręciłem kostkę, nieszczęśliwie upadając na lewą stopę (wykręciła się do wewnątrz). Po kilku godzinach byłem już u ortopedy, zrobiono mi zdjęcie rentgenowskie. Lekarz stwierdził, że kostka jest skręcona, ale nie połamana. Zalecił stosowanie smarowanie Voltarenem i owijanie stopy bandażem. Tak właśnie robię, dzisiaj jest 6. dzień. Chodzę normalnie, jednak czuję niewielki ból, gdy wykręcam stopę tak jak na nią upadłem, a także przy normalnym poruszaniu się. Kostka jest również jeszcze trochę spuchnięta. Czy w dalszym ciągu mam smarować i bandażować? Aż do ustania bólu? Czy może lepiej nie bandażować, żeby stopę rozchodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Czy w dalszym ciągu mam smarować i bandażować? Aż do ustania bólu? Czy może lepiej nie bandażować, żeby stopę rozchodzić? - radzę jeszcze przez tydzień bandażować stopę oraz smarować lekami miejscowo działającymi przeciwbólowo i przeciwzapalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi