Gość mamuska1111 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam, podczas kąpieli mego synka przy ściąganiu napletka zauważyłam na nim w około napletka po ściagnięciu takie białe guzki( nawet nie wiem jak to określić)- wyglądają jak połówki nieugotowanego ryżu, sa twarde w dotyku, Na początku myslałam ze to jakiś bród ale nie. Sa one twarde i wyglądaja jak ryz. Sterczą na tej skórce jak jakieś kolce. Nie wiem co mam robic. Proszę o pomoc. z góry dziękuję zaniepokojona mama trzylatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 To być może tak stwardniała mastka czyli wydzielina napletka i żołędzia. Trudno mi powiedzieć bez bezpośredniego badania. Jeśli to mastka to pod wpływem systematycznego mycia, natłuszczania powoli powinna zostać usunięta. Jeśli do tego nie dojdzie radzę w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem dziecięcym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi