Gość Jola Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Cztery lata temu usunięto mi wyrostek robaczkowy. Po operacji część szwów ponownie otwarto ze względu na ropę w powłoce brzusznej. Miej więcej w części środkowej szwa skóra zaczerwieniła się i spuchła. Nie boli mnie ale wygląda to jakby miał się formować ropień. Czy to jest możliwe i co mam robić. Nadmieniam, że od momentu operacji ta część brzucha jest tkliwa przy ucisku a skóra sprawia wrażenie martwej. Nadmieniam, że miałam operację wyrostka z zapaleniem otrzewnej i blizna jest dość duża (8 szwów). Proszę poradzić czy mam coś przykładać? Codziennie myję szew szorstką gąbką szarym mydłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Trudno mi określić co się dzieje bez bezpośredniego badania. Radziłbym w tej sprawie udać się na bezpośrednią konsultację do chirurga. Niestety, ale może okazać się, że rzeczywiście w miejscu starej blizny pooperacyjnej formuje się ropień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi