Gość Krzysztof z Białegostoku Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam! 5 tyg. temu doznałem złamania wyrostka łokciowego (niepowikłanego). Po 2 dniach dokonano zespolenia kości popręgiem Webera. Ból ręki i opuchlizna ustąpiła już dawno, i ręką poruszam. Natomiast odczuwam bardzo silne kłucie i napór drutów przy wykonywaniu ruchów w dzień i w nocy, tak że nie mogę ćwiczyć ręki tak jak należy a w nocy często się budzę z bólu. Nie jest to ból samej ręki tylko wyraźnie czuć kłucie drutów. Chirurg stwierdził że kości zrastają się prawidłowo. Czy takie bardzo mocne kłucie jest zjawiskiem prawidłowym i występuje u innych? Po jakim czasie najszybciej te druty mogą zostać wyjęte? Dodam jeszcze, że mam 20 lat i jestem ogólnie zdrowy, a złamanie nastąpiło na skutek uderzenia w łokieć podczas lekkiego upadku. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małgorzata Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Witam,15stycznia doznałam takiego samego złamania co Ty.Ja odczuwam napór drutów.Mnie mają usunąć druty w sierpniu.Najważniejsza jest rehabilitacja.Podczas rehabilitacji w znacznie mniejszym stopniu odczuwam napór drutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi