Gość Joanna Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam 2 miesiace temu upadlam na sliskim chodniku .Upadajac odruchowo wyciagnelam reke..Upadlam na bok kciuka ( zawinal sie troche do wnetrza dloni) . Po upadku palec pobolewal ale obrzek byl minimalny .Nie wystapilo tez zasinienie czy przekrwienie.. Bol, powoli odpuszczal ,dawal o sobie znac tylko w momencie gdy musialam uzyc wiekszej sily ( np odkrecenie butelki) lub gdy dochodzilo do calkowitego zgiecia kciuka oraz przy dogieciu kciuka do dloni ( np gdy ktos zlapal mnie za cala dlon ) . I takie bole pozostaly do dzisiejszego dnia .Nadal nie moge nic odkrecic , zagiac kciuka do srodka dloni a oprocz tego zauwazylam ze w miejscu laczenie sie kosci srodrecza z koscia czworoboczna wieksza pod skora znajduje jakas twarda gulka a wokol niej jest lekki obrzek widoczny tylko przy calkowitym zgieciu kciuka.. Dodam ze bylam u lekarza pierwszego kontaktu ale on po obejrzeniu nawet nie dal mi skierownia do ortopedy..polecil jedynie zel ketonal.. Prosze mi napisac jak postepowac z takim urazem - bo szczerze powiedziawszy zaczynam miec dosc nie do konca sprawnej prawej reki , tym bardziej ze mam male dzieci i czesto musze tego palca jak i calej reki uzywac *) Czy jednak niezbedna jest wizyta u ortopedy? pozdrawiam Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Radziłbym jeszcze w tej sprawie skonsultować się najlepiej z ortopedą. Być może potrzebne będzie jeszcze badanie RTG tej ręki. Ortopeda po badaniu wyjaśni przyczynę dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi