Gość maciej Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam, mam pytanie dotyczace długotrwałego stosowania leku clexan. Biore zastrzyki codziennie w brzuch juz od ok 3 lat i mam wrażenie,ze organizm jakby bronił sie przed nimi- zgrubienia i zrosty w całym pasie na brzuchu, gdzies od 2 lat moja skóra na całym ciele jest wyjatkowo sucha, pękają mi pięty. Czy to moga byc efekty uboczne stosowania clexan*u ? i czy w ogole długotrwałe branie tego leku ( i podobnych lekow przeciwzakrzepowych ) moze powodować skutki uboczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Clexane nie powoduje suchości skóry. Można kupić specjalną maść cholesterolową, lub intensywnie nawilżające kremy. Zgrubienia są skutkiem codziennych wkłuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Trzeba zastanowić się czy nie należy przejść na leczenie przeciwzakrzepowe doustne (np. acenokumarol). 3 lata stosowania heparyn drobnocząsteczkowych to bardzo długo. Może w ogóle jest możliwość wycofania się z tychże leków. Trzeba o tym porozmawiać najlepiej z chirurgiem naczyniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi