Gość Hubert Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Chciałbym siędowiedzieć czy po wyleczeniu nacieku okołowyrostkowego konieczna jest operacja? Z góry dziękuję za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 W przypadku plastronu czyli nacieku zapalnego okołowyrostkowego w trybie planowym wykonuje się zabieg usunięcia wyrostka w terminie około 1-3 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Venus Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Czy naciek zapalny okołowyrostkowy może mieć coś wspólnego z chorobą Crohna? A może objawy bólowe zlokalizowane w prawym podbrzuszu mają związek z uchyłkiem Meckela albo zapaleniem kątnicy i te 2 sprawy - tj. bóle w nadbrzuszu środek, prawa, lewa i bóle w podbrzuszu prawym sa od siebie niezależne? Od kilku dni mam bolesność okołowyrostkową wyłacznie przy badaniu uciskowym, wymioty tylko przez 1 dzień, potem co drugi dzień objaw łagodnej biegunki, i wreszcie silny ból brzucha i nadbrzusza. Nie zauważyłam temperatury, ale teraz mam 38 i też czuje się niemal dobrze, więc moze ją miałam i wcześniej. Diagnoza nieprecyzyjna: podejrzenie Crohna. Leczenie dotychczas juz 6 antybiotykami. Bez zmian w stanie nacieku. Siedzę teraz i przeglądam zasoby Internetu. Może sama coś znajdę, a może ktoś podpowie, co to moze być za choróbsko? Mam jakieś nietypowe objawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi