Gość Klaudia Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Mam problem. 5 dni temu przeszłam operacje brzucha z powodu wylania cysty, usunięto mi też wyrostek. Dziś jestem już w domu. Wszystko było by dobrze, tylko mam problem z oddawaniem stolca. Poprostu nie umiem. Mam wrażenie że mam coś ale nie umiem tego *wypchnąć*. Kiedy dotykam jest taka *gulka* przy odbycie. Czasem mam wrażenie, że już mi się uda, ale nic z tego. Strasznie się męczę. To tak jak bym miała zatwardznie, ale z czego, jak narazie nie wiele jem. Proszę o pomoc, co zrobić, żeby normalnie się wypróżnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Najlepiej użyć jakiegoś łagodnego środka przeczyszczającego np. kupić syrop Lactulosum i zażyć 30 ml. Po około 4-6 godzinach powinien być efekt. Jeśli nie powtórzyć dawkę. Oczywiście przy tym bardzo dużo pić (woda niegazowana przynajmniej 2 litry lub soki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi