Gość Tomasz Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Witam. Jakieś 2,5 miesiąca temu uszkodziłem sobie kolano. Z dwóch niezależnych badań USG wynikało, że mam znaczne uszkodzenie więzadeł pobocznych, cystę podkolanową, uszkodzoną łękotkę i torebkę stawową. Leczenie: 1,5 miesiąca w stabilizatorze z w miarę upływu czasu zwiększanym kątem zgięcia, Po 2 miesiącach kiedy już nie czułem bólu i pozostał tylko dyskomfort że nie mogę do końca nogi zgiąć[czuje ograniczenie i tępy ból] zostałem wysłany na rehabilitację. Po 2 tygodniach rehabilitacji[głównie odbudowa mięśni] wybrałem się na wizytę u lekarza. Dostałem zastrzyk z kwasu hialuronowego[pierwszy z trzech250zł] i tabletki Flexus[wszystko łącznie za ponad 1000zł]. Teraz - kilka dni po aplikacji kwasu mam problemy z prostowaniem kolana - wcześniej nie miałem. Chciałem się dowiedzieć czy zalecenia lekarza są odpowiednie ponieważ czytałem[nie pamiętam teraz gdzie], iż nie ma żadnych naukowo udowodnionych leczniczych właściwości kwasu hialuronowego i glukozaminy? W szczególności glukozaminy. Czy ktoś może coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi