Gość Tomasz Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam, Po przeczytaniu stosownych artykułów na tym portalu zauważyłem u siebie objawy żylaków powrózka nasiennego. Udałem się do urologa. Przypisano mi delatrex. W aptece wydano daflon500g. Zalecana przez lekarza dawka miała wynosić jedną tabletkę dziennie. Po kilku dniach przyjmowania leku, zgodnie z zaleceniem, odstawiłem lek. Jednak tego samego dnia zauważyłem, że zgrubienie nad lewym jądrem nadal się powiększa. Co mam robić w danej sytuacji? Dodam, że dostałem skierowanie na USG jąder, z wynikami którego mam się udać na kolejną kontrolną wizytę (za pół roku - rok). W kroczu czuje dyskomfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 W takim przypadku radziłbym ponownie udać się na kontrolę do urologa. Skoro żylaki powrózka nasiennego powiększają się mogą wymagać leczenia operacyjnego. Ból w kroczu może być sprawą całkiem niezależną i wskazywać np. na zapalenie gruczołu krokowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi