Gość Agata Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam dwa lata temu wykryto u mojej 10 letniej córki marskość wątroby 3 stopnia do tej pory leczona jest farmakologicznie , w czerwcu będzie mieć wykonaną 2 biopsję .Wtedy może się okazać potrzebny przeszczep.Mam pytanie czy rodzice matka grupa 0 RH + i ojciec grupa B RH - mogą być dawcami jeśli córka odziedziczyła grupę 0 RH - ? Jeśli nie to jakie są szanse na przeszczep z kolejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Zazwyczaj wystarczający jest, aby do przeszczepu wykorzystana została wątroba lub jej fragment zgodny w głównym układzie grupowym krwi czyli w zakresie AB0. W tym przypadku dawcą mogłaby być matka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agata Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Serdeczne dzięki to daje mi nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi