Gość Połamana Marzena Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam, doznałam urazu złamania nadkostkowego strzałki lewej, zwichnięcia stawu skokowego i zerwanie więzadła: strzałkowo- piszczelowego i trójgraniastego. Miałam gips 6 tygodni, kość się nie zrosła po tym czasie. Teraz jestem 4 i pół miesiąca po operacji. Kość jest juz zrośnięta. Chodzę normalnie a nawet próbuje już biegać,ból dokucza tylko po wykonaniu wysiłku.Nadal mam druty, moje pytanie: czy można je już wyjąć?Lekarz powiedział , że jeszcze ok 3 miesięcy powinnam je mieć. Czy to nie za długo? Drut mam jeden śródszpikowo włozony w strzałkę i drugi trzyma staw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Takie druty zazwyczaj utrzymuje się przynajmniej pół roku, a z reguły dłużej. Musi dojść do dokładnego zrostu złamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi