Gość marta Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Moja mama zlamala noge w 3 miejscach .Pod kolanem raz i w kostce 2 z przemieszczeniem.Miala nastawiana noge, potem 3 dni w gipsie za kolano.po 3 dniach operacja , pret tytanowy na calej dlugosci i 2 sruby na dole i 2 na gorze.po operacji nie ma gipsu a do rany nie mozna zagladac dwa tygodnie i stawac na tej nodze 6 tygodni.Moje pytanie brzmi :czy bedzie normalnie chodzic i jak powinna wygladac rehabilitacja.Dodam jeszcze ze mama ma 57 lat i lekarz powiedzial ze ma bardzo slabe kosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Nie odpowiem konkretnie na te pytania bez szczegółowych informacji klinicznym (dokładny rodzaj złamania, wyniki RTG przed operacją i po operacji, opis zabiegu). Myślę, że jednak mama na pewno będzie chodzić. Jednak rehabilitacja będzie długotrwała i trudna. Rodzaj rehabilitacji będzie zależał od procesu gojenia się złamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi