Gość Agnieszka Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam, mam wizytę u chirurga w następnym tygodniu, ale bardzo się martwię wynikiem USG. Wynik USG: Piersi gruczołowo-tłuszczowe z cechami dysplazji. W piersiach rozsiane drobne guzki dysplastyczne do max 7 mm. W piersi lewej zmiana hipoechogeniczna o wymiarach 14x10 mm po BAC (fibroadenoma) - zmiana po 9 miesiącach powiększyła się dwukrotnie. Poza tym piersi bez podejrzanych zmian ogniskowych. Przewody mlekowe nieposzerzone, doły pachwowe niepodejrzane. Od ostatniego badania przybyło mi trochę guzków dysplastycznech i ten większy włókniak. Dodam jeszcze, że niestety badanie USG miałam przed miesiączką ( strasznie mnie piersi wtedy bolą, są nabrzmiałe i powiększone). Czy te zmiany są poważne i czy należy wyciąć włókniaka? proszę o odpowiedź Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Dobrze wyczuwalne włókniakogruczolaki, szybko rosnące, dobrze wyczuwalne powinno się usuwać i poddawać badaniu histopatologicznemu. Tak ogólnie jednak zmiany raczej nie wyglądają na złośliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi