Gość Kuba Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Moje pytanie właściwie dotyczy budowy jądra. Odkąd zacząłem badać sobie jądra zawsze wydawało mi się ,że wszystko jest w porządku. Chyba parę miesięczy temu przeczytałem coś z czystej ciekawości o raku jąder. Sprawdziłem i nabrałem podejrzeń co do dolnej części. Nie jestem pewny co to może być. Na dole obu jąder mam, nie wiem czy to można nazwać naroślą ale jest to miękkie i moge tym przesuwać i według mnie jest płaskie, bardziej jakby galaretowate jakby przywierdzone do jądra.Myślałem ,że to najądrze ale przecież najądrze jest wyżej. Na lewym wydaje sie byc troche większe.Wydaje mi się ,że mam to od zawsze. Lewe nie jest powiększone, nic mnie nie boli i nie przeszkadza. Nigdzie nie moge znalezć odpowiedzi co to może być. Na wikipedii znalazłem zdjęcie jądra kota (?) nie wiem czy to dobry punkt odniesienia ale wydaje mi się ,że to coś podobnego (chodzi mi o dół). Mam 15 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania co to może być. Być może to jest np. torbiel. O tym problemie najlepiej poinformować rodziców i udać się na konsulatcję do urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 bylem u lekarza i wszystko jest ok... dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi