Gość Justysia Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Od dwóch lat choruję na toksoplazmozę. Zaraziłam się w czasie ciąży. Przez 9 miesięcy brałam Revomecynę. Teraz pojawiły się powiększone węzły chłonne pachwinowe i szyjne oraz za uchem. Mam je już 5 miesięcy. Martwię się. Mam objawy dziwnego swędzenia i wysypki oraz dziwne objawy nocnej potliwości.Wyniki krwi i moczu są dobre. USG brzucha też nic nie wykazało. Czy mogą być to objawy toksoplazmozy węzłowatej (infadenopatia)? . Jak i czy wogóle podlega to leczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bodzia Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 moja corka chorowala na toksoplazmoze! Brala biseptol i to pomoglo-jest spokoj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi