Gość Pan Anonimowy Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Otóż mam mały problem i ile to można nazwać małym problemem. 1)Nie wiem czy mam stulejkę czy nie po prostu gdy próbuję zdjąć skórkę z penisa nie mogę bo tylko trochę mi się odsłania żołądź i skóra jest do jego czubka jakby przyczepiona małą żyłką nie wiem co mam z tym zrobić. Gdyby tej żyłki nie było to bez problemu zdjąłbym skórę. 2) mam dużą ilość masy mastki i co mam i tym zrobić jest bardzo zbita. 3) moje jądra są takie *zwisające* i nie są zbite 40 ostatnio zauważyłem nadmierną ilość włosów na moim penisie nie wokół niego tylko na penisie. Nie wiem co mam z tym zrobić , boję się iść do lekarza. Za dop. z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Takie objawy jak opisujesz mogą świadczyć o zbyt krótkim wędzidełku napletka. Przez to utrudnione jest ściągnięcie napletka z żołędzia penisa oraz usunięcie mastki (dokładne moczenie, oliwkowanie olejkiem dziecięcym i powolne usuwanie za pomocą delikatnej gąbki). Trudno mi określić czy z jądrami wszystko jest w porządku bez bezpośredniego badania. Może konieczne okaże się USG jąder. Radzę z tymi problemami udać się do urologa. Zbyt krótkie wędzidełko napletka może wymagać leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi