Gość Ewa lat 66 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 13 lat temu miałam usunięty woreczek żółciowy ,wcześniej przez okres 2 lat diagnoza lekarza brzmiała *chroniczne zapalenie trzustki*.Objawy :silny ból,ciągłe biegunki.Tramal bez efektu,kreon po pewnym czasie wywołał wymioty żółcią.Poraz kolejny zrobione usg wykazało kamienie.Ich usunięcie zniosłam bardzo dobrze.Wszystkie poprzednie objawy ustąpiły.Od miesiąca nękają mnie biegunki .Stoperan,węgiel i tp.mam wrażenie ,że nawet wzmagają.Efekt krótkotrwały.Od tygodnia wyrażnie czuję *głuchy* ból w okolicy trzustki*ustępujący,nie mający związku z jedzeniem,bo nawet odczuwam go w nocy.Często mam mdłości i boli mnie głowa.Cukier średnio 130.Brałam metformaks.Nigdy nie piłam i nie piję alkoholu.Proszę o radę,myślę o najgorszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Dobrze było by zrobić badanie usg jamy brzusznej oraz badanie lipazy, amylazy. Ten cukier mierzony jest po jedzeniu? Czy na czczo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa 66 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Dziękuję za podpowiedż,cukier na czczo 130,ale również po jedzeniu ,po kilku godzinach tyle samo lub odrobinę mniej np.120-125.Najwyższy był 156.Po metformaksie bolały mnie kolana,łokcie i nadgarstki.Jak zaczęły boleć już palce u rąk,to zaprzestałam zażywania.Dziwne.,bo poziom cukru taki sam.A bóle ustąpiły.Po świętach przeprowadzę badania wg wskazówek.Zyczę *Wesołych Swiąt*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 od grudnia męczą mnie takie objawy jak biegunka i nudności. Szczególnie po jedzeniu.. Miałam robione takie badania jak gastroskopia, badanie na pasożyty i nic. Jedyne co mi wyszło to z usg. Początki kamicy w woreczku żółciowym. czy te objawy mają związek z tym. proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia...= [ Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 jakie są objawy zapalenia trzustki? * ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zofia Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Również brałam metformaks i wystąpiły podobne objawy.Po raz pierwszy nie przeczytałam ulotki,a w niej są te powikłania opisane.Proponuję zapoznać się z lekturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi