Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Ten temat

Bóle trzustki po resekcji woreczka żółciowego

Gość Ewa lat 66

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ewa lat 66

13 lat temu miałam usunięty woreczek żółciowy ,wcześniej przez okres 2 lat diagnoza lekarza brzmiała *chroniczne zapalenie trzustki*.Objawy :silny ból,ciągłe biegunki.Tramal bez efektu,kreon po pewnym czasie wywołał wymioty żółcią.Poraz kolejny zrobione usg wykazało kamienie.Ich usunięcie zniosłam bardzo dobrze.Wszystkie poprzednie objawy ustąpiły.Od miesiąca nękają mnie biegunki .Stoperan,węgiel i tp.mam wrażenie ,że nawet wzmagają.Efekt krótkotrwały.Od tygodnia wyrażnie czuję *głuchy* ból w okolicy trzustki*ustępujący,nie mający związku z jedzeniem,bo nawet odczuwam go w nocy.Często mam mdłości i boli mnie głowa.Cukier średnio 130.Brałam metformaks.Nigdy nie piłam i nie piję alkoholu.Proszę o radę,myślę o najgorszym.

Dziękuję za podpowiedż,cukier na czczo 130,ale również po jedzeniu ,po kilku godzinach tyle samo lub odrobinę mniej np.120-125.Najwyższy był 156.Po metformaksie bolały mnie kolana,łokcie i nadgarstki.Jak zaczęły boleć już palce u rąk,to zaprzestałam zażywania.Dziwne.,bo poziom cukru taki sam.A bóle ustąpiły.Po świętach przeprowadzę badania wg wskazówek.Zyczę *Wesołych Swiąt*.

od grudnia męczą mnie takie objawy jak biegunka i nudności. Szczególnie po jedzeniu.. Miałam robione takie badania jak gastroskopia, badanie na pasożyty i nic. Jedyne co mi wyszło to z usg. Początki kamicy w woreczku żółciowym. czy te objawy mają związek z tym. proszę o radę.