Gość Sara Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam. Zacznę od tego, że ponad 2 tygodnie temu przewróciłam się i w wyniku upadku doszło do złamania głowy kości promieniowej bez przemieszczenia. Mam unieruchomioną rękę w tzw. półgipsie na temblaku. Wczoraj zauważyłam, że ręka jest bardziej spuchnięta - głównie palce, a na wewnętrznej stronie nadgarstka, pod warstwą bandażu, zauważyłam, że pojawiła się tam wystająca kośc, która nie boli. Zastanawiam się co to może byc, tym bardziej, że złamanie mam przecież w okolicy łokcia. Gips mam miec zdjęty za niecały tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania czym może być ta wystająca kość. Może to normalna zdrowa kość, która pojawiała się na skutek przesunięcia się gipsu. Myślę, że nie ma powodu do niepokoju. Niewielki obrzęk palców często występuje także w przypadku gipsu założonego na kończynie górnej. Jeśli ma Pani wątpliwości co do swojego stanu radziłbym wcześniej skonsultować się z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi