Gość córka Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Mój tata jest po operacji guza jelita grubego,miał 20cm,nie ma stomii,ale ma przerzuty,2 guzy wątrobie czy są szanse jakiekolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Oczywiście szanse na przeżycie istnieją. Jeśli rak naciekał pełną grubość jelita i są odległe przerzuty w wątrobie przeżycie pięcioletnie szacuje się na poniżej 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość córka Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 ma dwa guzy wielkości mandarynki,będzie miał chemioteriapie nie wiem dlaczego nie usunęli mu tych guzów od razu przy tej operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Czasami jest to niemożliwe z powodu lokalizacji guzów (można w czasie usuwania uszkodzić ważne struktury anatomiczne: naczynia, drogi żółciowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cóka Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 lekarz dzisiaj rano powiedział,że dostanie jaknajszybciej chemię a potem jest możliwe,że mu usuną te guzy trafiliśmy na wspaniałego lekarza,wiem,że szanse są minimalne,ale myślę,że ważne jest też podejście lekarza do rodziny i do chorego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystian Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 mama jest chora ma raka na woreczku żółciowym i jej go nie wycieli bo ma przerzuty na wątrobę i ma wymioty które osłabiają jej organizm i nie wiem co robić proszę o poradę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 W takim razie należy porozmawiać z lekarzami na temat chemioterapii. Na wymioty można zastosować leki przeciwwymiotne, jeśli takowe nie zostały jeszcze podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Mój tatuś ma dwa duże guzy na wątrobie lekarze mówią że nie można już nic zrobić Proszę polecić dobrewgo onkologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość córka Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Adenocarcinoma G2 nowotwó nacieka ścianę jelita zajmując mięśniówkę i bardzo powierzchownie ogniskowo wnikając do tkanki tłuszczowej,nie dochodząć do surowicówki znaleziono 5 węzłów chłonnych bez przerzutów pT3N0 Gruczolak cewkowo-kosmykowy z dysplazją małego stopnia usuniety w całości czy może ktoś napisać dokładniej czy jest bardzo źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KINGA Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 moja mama ma raka trzustki... teraz zaczely sie przezuty na watrobe i drogi zolciowe... czy ma jakies szanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosia Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 dziewczyny walcie prosto do dr.Bębenka we Wrocławiu,wyleczył moją ciocię a miała przerzuty na wątrobie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grazka Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 potwierdzam,dr bebenek z Wroclawia wspanialy lekarz ,pomogl mojej tesciowej godnie przezyc ostatnie miesiace,miala ciezki nie operacyjny przypadek,guza wneki watrobowej ,rowniez polecam dr. Skoczylasa z Wroclawia dokanal cudem dwoch protezowan wneki,dal jej pol roku zycia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janusz Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Pół roku temu mój brat (61 lat) przeszedł operację na jelicie grubym (rak złośliwy). Nie zalecono żadnej diety, ani chemii. Dzisiaj 20.08.2014 r. mamy oto taką sytuację: 1. Od kilku miesięcy stosował dietę fiolkową na odchudzanie, pani stwierdziła zbyt dużą ilość wody, a następnie zajęła się zbijaniem tkanki tłuszczowej - czy ta dieta mogła być przyczyną przerzutów, osłabienia wątroby i złego samopoczucia? 2.Jest przerzut na wątrobę 11 ognisk (TK), z czego większość ma wielkość 3 cm. 3. Podczas wizyty lekarz stwierdził, że w obecnej sytuacji żadna operacja jest niemożliwa. 4. Lekarz wskazał na chemioterapię. 5. Poziom CEA ma wartość 23 - czy to jest bardzo duża wartość? Bo w poprzednim badaniu było 9 i lekarz stwierdził, że nie ma się czym martwić. To jak w końcu jest? Jakim poziom CEA jest już niebezpieczny. Proszę o pomoc w tym względzie. Z góry dziękuję, ponieważ myślę, że chyba jesteśmy już *pod bramką*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi