Gość Paweł Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Właśnie wyszedłem ze szpitala. Na oddział zostałem przyjęty z rozpoznanym OZT. Po wykonanym TK jamy brzusznej z kontrastem, wszystkie organy wewnętrzne nie wykazują zmian, poza jednym , na karcie leczenia szpitalnego jest zapis, podtorebkowo miąższowa torbiel prawej nerki śr 12mm. Moje pytanie brzmi: jest to wynikiem OZT czy też przyczyną. Pytam ,ponieważ jest to już druga moja wizyta w szpitalu związana z OZT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ani nie jest to wynik OZT ani taka torbiel w nerce nie powoduje OZT. Taka torbiel to wrodzone zwyrodnienie nie mające nic wspólnego ze schorzeniami trzustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi