Gość Krystyna Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Szanowny Panie Doktorze,mam pytanie na czym polega zabieg radioembolizacji guzów wątroby,w jakim znieczuleniu to sie odbywa ,czy jest to zabieg operacyjny,jak dociera sie do guzow w watrobie,jakie sa dzialania niepozadane i przeciwskazania do wykonania zabiegu?Choruje na nowotwor neuroendokrynny,jestem po hemikolektomii-ognisko pierwotne w j.grubym,guzy przerzutowe w watrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystyna Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Panie Doktorze,przeczytalam wskazane przez Pana artykuly dotyczace radioembolizacji,jednak dalej nie wiem jak odbywa sie badanie tzw.przeplywow naczyniowych,czy chodzi tu o badanie MRI z kontrastem podawanym choremu w odpowiednim czasie i to wlasnie umozliwia ocene przeplywu krwi ?pozdrawiam Krystyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Proszę konkretnie w tej sprawie skonsultować się z ośrodkiem wykonującym takie zabiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi