Gość Mateusz Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam Mam 22 lata. 6 lat temu miałem złamany 4 palec licząc od kciuka. Chyba zapomniano mi go nastawić, bo zrósł się krzywo tzn. na pierwszym zgięciu na stawie między kością śródręcza a paliczkiem bliższym jest przekrzywiony o parę stopni w lewo. jest sprawny w 100 procentach. Chcę związać swoją przyszłość z wojskiem i ta dolegliwość mnie dyskwalifikuję. Chciałbym się dowiedzieć czy po takim upływie czasu lekarz chirurg ortopeda będzie w stanie mi go wyprostować? i w jaki sposób by się to odbywało. Jeszcze ważną sprawą jest koszt takiego zabiegu. Z góry Bardzo dziękuje za odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Chciałbym się dowiedzieć czy po takim upływie czasu lekarz chirurg ortopeda będzie w stanie mi go wyprostować? - tak, jest to możliwe i w jaki sposób by się to odbywało? - z reguły wykonuje się odpowiednie cięcia na kości powodujące wyrównanie krzywizny kości, a następnie kość taka musi ponownie się zrosnąć Jeszcze ważną sprawą jest koszt takiego zabiegu? - z reguły takie zabiegi dokonuje się w ramach NFZ czyli za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boss Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ja ci nie pomogę bracie mam sam poważniejszy problem ,bo złamałem palec za granicą, wsadzili mi go w szynę i myślałem , że mam go tak trzymać w tej szynie przez jakieś trzy tygodnie tak zrobiłem a poprostu dali go w szynę bo ręka była zbyt popuchnięta i nie nadawała się do nastawienia! Wiec palec źle się zrósł! Czwarty palec u prawej ręki nadaje się do dupy *za przeproszeniem* nie mogę go zginąć wyrosła na nim góra i gdybym zacisnął teraz pięść i komuś za przeproszeniem przy. ......ił to bym się zesrał z bólu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi