Gość Przejęta Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Trzy miesiące temu zaczeły się bóle nadgarstka, które po miesiącu spłyneły do palca. Palec zatrzął puchnąć i boleć. Następnie, jego zginanie stało się niemożliwe, przy zgjęciach zaczął występować ból i trzask. Po rozmasowaniu palca i częstrzych zgjęciach stan poprawia się do czasu zaśnięcia, rano wszystko zatrzyna się od nowa (pierwsze zgjęcia jest najgorsze, ból bardzo intensywny). Lekarz rodzinny uważa, że to zwyrodnienie stawów, reumatyzm, a neurolog, że źródło tkwi w części szyjnej kręgosłupa. Żadne leki i maści (tj. przeciwzapalne i przeciwbólowe) nie pomagają. Co to jest? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Trudno mi określić bez konkretnych np. wyników badań np. określenia czynników reumatoidalnych z krwi, poziomu kwasu moczowego we krwi, zdjęcia RTG odcinka szyjnego kręgosłupa, RTG ręki. Takie badania powinny przybliżyć znacznie przyczynę tychże dolegliwości. Może warto byłoby jeszcze w tej kwestii skonsultować się z reumatologiem i ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jola Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Byc moze masz zapalenie sciegna nadgarstka,,idz do ortopedy.Ja mam podobny stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Irena Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że kwas moczowy wyszedł w granicach normy, natomiast prześwietlenie kręgosłupa wykazuję stany zwyrodnieniowe części szyjnej kręgosłupa. Chciałam jeszcze dodać, że cierpnie mi przeciwstawna ręka bolącego palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Irena Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ból coraz bardziej się nasila, bolą mnie całe rence, jak również kości od kolan w dół, stan ulega ciągłemu pogorszeniu. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi