Gość Kamo Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Panie doktorze robiłem badania pod różnym kątem (z powodu ciągłych nudności i niechęci do jedzenia). Poprosze o interpretacje wyników: cukier 147-169 na czczo (3 dni po piciu alkoholu) potas 3.0 - 4.0 bilirubina 1.8 amylaza w surowicy 25 mam 21 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Proszę podać zakres norm (każde laboratorium ma z reguły inne normy). Dlaczego podaje Pan po dwa wyniki badania cukru i potasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamo Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 ponieważ były robione dzien po dniu, a norm nie mam wypisanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Trzeba te wyniki skonsultować z lekarzem rodzinnych. Wysoki poziom glukozy (cukru we krwi) może świadczyć o cukrzycy. Trzeba będzie zapewne wykonać profil glikemiczny czyli ocenić poziom cukru o danych porach dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi