Gość Mateusz Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam. Piszę tu gdyż od wypadku minęło ponad 3 miechy a ręka boli nadal, najmocniej boli podczas wyprostowywania ręki oraz podczas próby zaciśnięcia pieści i naprężenia bicepsa.. W październiku miałem wypadek na motorze, zaliczyłem glebę i rozwaliłem przy upadku łokieć. Miałem 4 szwy lecz na tym się nie skończyło. Reka po zdjęciu szwów bolała powiedzieli ze to dlatego ze tydzień w temblaku chodziłem i ubite jest mocno to boli. Przy kolejnej wizycie ręka boli nadal, teraz uszkodzony miał być nerw, miałem codziennie ogrzewać rękę i mało używać. Nic to nie pomogło, w końcu inny chirurg wysłał mnie na badanie USG (oczywiście termin był na 5 miech do przodu z NFZ, 80zł prywatnie), o to jego treść: *przyczep ścięgna mięśnia trójgłowego ramienia niejednorodny, pogrubiały, ze wzmożeniem przepływu naczyniowego oraz ze zwapnieniami w przyczepie o wymiarach: 0,4cm X 0,18 cm - stan po przebytym uszkodzeniu przyczepu scięgna. przedział przyśrodkowo-boczny przedni stawu łokciowego niezmieniony kaletki nieposzerzone szczelina stawowa prawidłowej szerokosci torebka stawowa niepogrubiała * dostałem zalecenie noszenia reki w temblaku smarowania Fastum oraz od 3 do 10 stycznia idę na Laser oraz Ultradźwięki i tu moje pytanie Jak te ultra dźwięki działają i ten laser? natychmiastowy efekt jest? co wogule myślicie o tym moim problemiku? opiszcie wszytko co uważanie bo aż mi się słabo robi jak muszę codziennie reke smarować i patrzeć jak boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Jak te ultra dźwięki działają i ten laser? - takie zabiegi działają silnie regenerująco na tkanki i przeciwzapalnie natychmiastowy efekt jest? - zazwyczaj efekty odczuwalne są prawie natychmiast co w ogole myślicie o tym moim problemiku? - myślę, że to bardzo mocne stłuczenie stawu łokciowego, które czasami goi się miesiącami, najskuteczniejsze w takim przypadku są zabiegi rehabilitacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maaa Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 chyba widziales co mu dolega, a nie mocne stluczenie, tkanki miekknie takie jak np sciegna albo wiezadla, regeneruja sie bardzo dlugo, a czasami nie w 100, jednak badz nastawiony pozytywnie, nie rezygnuj z jakichkolwiek zabiegow rehabilitacyjnych, nawet rok po wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi