Gość Michał Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam. Od pewnego czasu częściej oddaję mocz. Mam 18 lat. Do tej pory nie było żadnych problemów. Zaczęło się to, gdy na w-fie dostałem piłką w czułe miejsce. Czy to może mieć z tym coś wspólnego? Dodatkowo przez jakiś czas jeździłem rano rowerem do autobusu(4 km) bez dodatkowego ocieplenia, tylko spodnie i majtki. Czy to może być to? Jeszcze jedna poszlaka. Od czasu do czasu miewam bóle głowy i kręgosłupa. Może to jest związane z częstszym oddawaniem moczu. Nie odczuwam pieczenia przy oddawaniu moczu, jednak zauważyłem, że czasem w moczu widać ślady jakiejś innej substancji, która pozostawia w moczu jasne smugi. Proszę o pomoc. Co to może być? Czy da się to wyleczyć bez czynnej pomocy lekarza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Raczej częstomocz nie ma nic wspólnego z urazem jąder. To jednak może być związane ze stanem zapalnym powstałym w czasie wyziębienia dróg moczowych. Radzę w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Zapewne będzie konieczne wykonanie badania ogólnego moczu jak i być może USG układu moczowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi