Gość Marzena Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 W opisie biopsji cienkoigłowej, otrzymałam informacje, które nie określiły w mojej ocenie rodzaju guza a mimo to* zaniepokoiły* mnie (przeraziły!) Rozpoznanie : Rozmaz uzyskany z nakłucia zmiany piersi lewej ( na godz.7 widoczna 8-9 mm struktura lita hypoechogenna o nieco policyklcznych zarysach ) jest dość obficie komórkowy, zawiera grupy i płaty komórek nabłonka przewodowego z cechami umiarkowanej atypii.Obraz cytologiczny może budzić podejrzenie raka.W mojej najbliższej rodzinie wystąpiły nowotwory piersi. Wiek 42 lata. Mam dodatkowe pytanie, czy zaraz po biopsji (kolejnej zleconej przez innego lekarza) dzień po dniu, mogę mieć wykonaną mammografię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Tak, można wykonać mammografię. Jednak wynik sugeruje zmianę o typie raka dlatego radziłbym usunąć ją w całości i poddać badaniu histopatologicznemu. Trzeba w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marzena Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Dziękuję za informacje, jestem już umówiona z chirurgiem i wstępnie mam umówiony zabieg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi